Voor Echte Bonus ontvangers

Ben je zelf zo’n hoge baas die veel verdient? Wat een feest dat je erover denkt om ontvanger te worden van een Echte Bonus!

Als je overweegt een deel van je beloning ter beschikking te stellen voor een mooiere wereld, dan gaan we graag het gesprek aan. Vul dit formulier in en we zullen snel contact opnemen.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer (handig)

We hebben geen vastomlijnd idee over het bedrag of de bestemming. We gaan uit van een Groot Gebaar, waar de Echte Bonus aanbieders graag hun waardering voor tonen.

Ter inspiratie voor een bestemming hebben we zelf wat wonderbaarlijke suggesties geformuleerd en de aanbieders van Echte Bonussen om ideeën gevraagd. Hier enkele voorbeelden:

Muhamad: “Er zijn zo veel goede doelen die hier wat moois mee kunnen doen. Iets voor kinderen bijvoorbeeld. Zij hebben de toekomst.”

Jacques: “Het ligt voor de hand om het bedrag voor iets anders te gebruiken in het bedrijf. En dan niet de bonus van een andere topman, maar een betere beloning voor het ‘gewone’ personeel bijvoorbeeld. Of het MVO-beleid.”

Wonder: Groene Bonussen
Voor de een eenzijdige focus op korte termijn winstcijfers betaalt de aarde een hoge prijs. Uiteindelijk is dat ook voor het bedrijfsleven nadelig: Op een ongezonde planeet kan geen gezonde economie floreren.
Er is een omslag nodig, maar waar begin je? Het beloningsbeleid van een onderneming is een mooi instrument om door het hele bedrijf heen duurzaamheid een impuls te geven. Bestem een deel van de topbeloningen voor Groene Bonussen:
Medewerkers van het bedrijf die zich actief inspannen voor duurzaam beleid of duurzame maatregelen, kunnen hiermee een Groene Bonus winnen van €1.000.
Deze mogen ze privé vrij besteden aan een groene bestemming. Bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak, een donatie aan het WNF of een ecovakantie.
Duurzaamheid wordt zo onderwerp van gesprek en handelen op de werkvloer, een mooie stap richting een toekomst waarin economie en ecologie niet langer strijdig zijn maar elkaar versterken.

Lees alle suggesties